Om mig

Jag heter Inger Gidlund och bor i Vindeln i Västerbotten sedan år 2002. Är född och uppvuxen i Umeå men har också bott i Stockholm samt Uppsalatrakten i totalt 14 år.


Mitt intresse för konst har vuxit fram, främst via Vindelns "Konst i kvar'n"-utställningar som går av stapeln varje sommar. Det var inte förrän sommaren 2020 som jag började måla själv. Först provade jag akvarell men jag övergick ganska snabbt till akrylmålning, s.k. fluidart - främst med "dutch pour"-teknik men även med "dip-dye" och "open cup-pour"-teknik m.m. De flesta tavlor jag gör är abstrakta - så betraktaren har sin egen, fria tolkning av vad det föreställer.


Det är väldigt roligt och avkopplande att få skapa konst! Detta har jag fastnat för och jag kommer att fortsätta att prova olika tekniker för att testa mig fram! Vem vet - kanske vi ses på "Konst i kvar'n" framöver...?                 


Kvarnen vid Vindelälven. Varje sommar är det konstutställning här. Det är ett väldigt populärt utflyktsmål! Mer än 15.000 besökare brukar lockas hit varje år (d.v.s. en "normal" sommar utan Corona-pandemi...)! Sommaren 2020 då Covid -19 fortfarande härjade, så genomfördes "Konst i kvar'n" ändå - dock i mindre skala, med kortare öppettider och med ett begränsat antal besökare i lokalerna för att minska smittorisken. Utställningen genomfördes även under sommaren 2021, trots rådande restriktioner pga pandemiläget.  Denna sommar var det ca 7.500 besökare.